Tvoja moškost rabi več jajc

Čas branja: 4 minute

“Jajca škodijo zdravju.”

bla, bla, bla

3 razlogi – zakaj so dobra za moškost, testosteron in mišice:

 • kakovostne beljakovine
 • kakovostne maščobe
 • mikrohranila

Potrebuješ jih več, ne manj.

Kakovostne beljakovine

Kakovostne beljakovine – 🥚, vsebujejo vseh 9 esencialnih aminokislin, zaradi česar so popoln vir za telo. Za posameznika, ki želi graditi mišice, je priporočljiv zadosten vnos proteinov, in sicer med 1,5-2 g na kg telesne teže / dnevno. Ta količina je ključnega pomena za rast, obnovo mišic in splošno fizično zdravje.

Zaužitje dveh 🥚 dnevno zagotavlja 40 % priporočenega dnevnega vnosa aminokisline levcin. Je izjemno pomembna, saj ima med vsemi aminokislinami največji anabolni učinek. Po domače spodbuja rast mišic in pomaga vzdrževati obstoječo mišično maso.

Poudarek na mišicah je pomemben za moške, ker delujejo kot motor, ki poganja testosteron. Ključni hormon moškosti, ki igra vlogo pri razvoju sekundarnih spolnih znakov, povečanju mišične mase in vzdrževanju splošnega zdravja.

Statistika pravi, da imajo moški (XY – oldskul 🤘) v primerjavi z ženskami 40 % več mišične mase. Zadosten vnos beljakovin je osnova.

Zdrava mišična masa in ustrezna raven testosterona sta pomembni iz več razlogov. Poleg naštetega, testosteron izboljša razpoloženje, energijo, kostno gostoto, spolno funkcijo in ohranja zdravje srčno-žilnega sistema.

Kakovostne maščobe

Zraven učinka na mišice, so jajca bogata z maščobami, posebej holesterolom (ja, tisti holesterol). Ki je bistvenega pomena za sintezo testosterona. Zakaj ga rabiš? Dobro veš. Močefit je esenca moškosti.

Jajca vsebujejo širok nabor mikrohranil, kot so vitamini, minerali in antioksidanti, ki prispevajo k splošnemu zdravju in dobremu počutju.

Zdrav moški ima približno 20-krat več testosterona kot ženska. Vsaj v normalnih časih je tako. Vendar večina moških ne uživa zadostne količine hranil, potrebnih za ohranitev optimalne ravni in zdravja. To vpliva na razpoloženje, energijo in splošno dobro počutje. 40 % moških starejših od 45 let nima niti 300 ng / dl. Raven, ko ti gospod zdravnik reče, da je normalno biti kastriran mucek.

Da izboljšaš zdravje in povečaš raven libida, moraš sprejeti boljše prehranske navade, vključno z uživanjem jajc in drugih živil, bogatih z beljakovinami, nasičenimi maščobami in mikrohranili.

Mikrohranila

Jajca so superživilo, ki ga ne ignoriraš. Vsebujejo vitamine A, D, E, K, B-kompleks, biotin, cink, železo, jod, holin in selen. V razmerju cena:kakovost:učinek imaš nespornega zmagovalca. No, morda še jetra, ampak recimo, da večina lažje uživa dnevno jajca, ko drobovje.

Zakaj so pomembni?

 • Vitamin A: Pomaga pri proizvodnji testosterona in izboljšuje kakovost semena ter podpira zdravje reproduktivnega sistema.
 • Vitamin D: Izboljšuje proizvodnjo testosterona, povečuje libido in krepi kostno zdravje.
 • Vitamin E: Deluje kot antioksidant, ščiti celice pred poškodbami in izboljšuje plodnost.
 • Vitamin K: Podpira zdravje kosti, srca in krvnega obtoka, kar vpliva na splošno zdravje moškega.
 • B-kompleks: Izboljšuje energijo, razpoloženje in kognitivne funkcije ter podpira zdravje srca in živčnega sistema.
 • Biotin: Krepi zdravje las, kože in nohtov ter podpira presnovo energije. Igra tudi pomembno pri plodnosti.
 • Cink: Pomemben za proizvodnjo testosterona, plodnost in imunski sistem.
 • Železo: Podpira prenos kisika v krvi in ​​pomaga pri vzdrževanju energije.
 • Jod: Pomemben za zdravje ščitnice, ki vpliva na presnovo in energijo.
 • Holin: Podpira zdravje možganov, jetra in živčnega sistema ter pomaga pri presnovi maščob.
 • Selen: Deluje kot antioksidant, ščiti celice pred poškodbami in podpira zdravje ščitnice.

Redno uživanje jajc pomaga kriti dnevne potrebe po mikrohranilih. V kronično podhranjeni družbi je dobrodošla vsaka pomoč.

Uživaj celo jajce

Celota ima večji anabolen učinek kot ločeno uživanje samo rumenjaka ali beljaka. Jajce vsebuje 150+ različnih proteinov, od katerih za mnoge ne vemo kakšno vlogo imajo. Sinergizem povezujejo z mikrohranili, ki spodbudijo mišično sintezo.

Pa prosim, brez Rambo avantur s surovimi jajci. Surov beljak ima anti-nutritive, ki naredijo jajce težko prebavljivo. Hkrati redno uživanje surovih beljakov zaradi vsebnosti avidina, lahko vodi v pomanjkanje biotina. Imenovan tudi Vitamin B7 oz vitamin H, ki med drugim igra pomembno vlogo pri spermatogeneizi. Proces tvorbe moških semenčec. Pomanjkanje vodi v padec števila spermijev, kar neposredno vpliva na oploditveno sposobnost. Beri (ne)plodnosto.

Idealno je beljak zakrknjen in rumenjak tekoč. Volk sit in koza cela.

Zaključek

Nekaj je gotovo. Narava je stvari natuhtala. Za popoln razvoj pišeka, ne rabiš drugega. Pove vse o kakovosti in hranilni vrednosti.

Zdaj pa hitro leti k sosedu kupit 20 jajc.
Si v mestu? Jebi ga, idi v trgovino.

“Ampak Uroš, v trgovini imajo samo hlevsko rejo?!”
Prvo začni sploh jesti jajca, potem pa tuhtaj – kje kupiti boljše.

Osebna izpoved

Pot sem prehodil tudi sam. Bil tu. Izkusil nizek libido, čustveno labilnost in lampek. Mislil, da je normalno. Zdaj vem. Danes, blizu 40 (ne še), vzdržujem mišično maso lažje kot kadarkoli. Tudi žena je bolj vesela. 😄

Tvoje poti ne poznam.
Tvojih razlogov ne poznam.
Če imaš težave s potenco, pomanjkanjem libida, mišične mase in želiš več, lahko pomagam. Klikni 1:1 konzultacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja